Aromatyczna Zupa Tajska

Aromatyczna Zupa Tajska

Makaron sojowy gotujemy na wolnym ogniu. Drobno pokrojona pierś z kurczaka podsmażamy z pasta curry oraz dodajemy trawę cytrynową. Następnie dodajemy pokrojoną cebule oraz paprykę, podsmażamy wszystko ok. 3 min. Wszystko zalewamy bulionem warzywnym.

Do tak przygotowanej zupy dodajemy makaron, kukurydzę oraz pieczarki. Wszystko dusimy na wolnym ogniu ok. 5min. Na koniec dodajemy kurkumę, sos rybny, oraz mleko kokosowe

Składniki:

-30g makaronu sojowego

-100g piersi z kurczaka

-1 litr bulionu warzywnego

-garść trawy cytrynowej

-1/2 cebuli

-1/2 papryki czerwonej

-5 łyżek kukurydzy

-2 pieczarki

-łyżka sosu rybnego

-150 ml mleka kokosowego

-kurkuma

-Curry